Warning: Creating default object from empty value in /var/www/sensitivekraefter.dk/public_html/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Hvorfor er det vigtigt, at vi passer på klimaet i den verden, vi lever i – Sensitive Kræfter

Hvorfor er det vigtigt, at vi passer på klimaet i den verden, vi lever i

Hvorfor er det vigtigt, at vi passer på klimaet i den verden, vi lever i

En af de største ting, der bliver diskuteret lige nu, er klimaet i denne verden. Det startede allerede i 2015, da Pariseraftalen blev skrevet, hvor FN lavede 17 verdensmål, som de ville nå inden år 2030.  eks. stop sult, klimaforandringer, mindre fattigdom, kvalitetsuddannelse til alle, fred og retfærdighed, og partnerskaber for handlinger og så videre. 17 mål, der helt sikkert vil gøre denne verden til en bedre verden, og vil få Verden, til at få et bedre klima. Der skete ikke så meget de første år, og der var kun 16 lande, som fulgte planen med verdensmålene, og pariseraftalen som planlagt.

De fleste lande var ulande, men Norge var f.eks. på listen, men der var også lande, som var gået ud af aftalen f.eks. USA, så den aftale gik ikke så godt, og fokus forsvandt lidt omkring den.

climate-4193110__340

I august kom der så en sej pige, som hedder Greta Thunberg. Hun besluttede at strejke for klimaet i stedet for at gå i skole. Grunden var, at det er nu, der skal gøres  noget for at kommende genrationer kan vokse op i en verden, der ikke er fuldstændig smadret. Hun valgte derfor at strejke for klimaet i august i 2018, hvor hun fik en del opmærksomhed rundt omkring i verden.

Den første klimastrejke i Danmark kom 16 uger efter, hvor 700 mennesker deltog. Jeg var blandt dem, men jeg syntes det var lidt kedeligt, fordi jeg på det tidspunkt, ikke kunne se, hvordan 700 mennesker kunne få overbevist 7 milliarder mennesker til at gøre noget for et bedre klima.

Jeg blev klogere og lærte lidt mere om, hvorfor det er vigtigt at passe på jorden og klimaet. Den næste klimastrejke tog jeg heller ikke seriøst, men det havde jeg det lidt dårligt med og skammede mig over det, fordi jeg synes virkelig, jeg skulle tage den seriøs, men for noget tid siden, var der så 22.000 mennesker, der strjkede i hele Danmark.

school-strike-4-climate-4057783_960_720

Så Lige pludselig følte jeg faktisk, jeg kunne gøre en forskel med klimaet, og jeg tog klimastrejken seriøst. Så begyndte jeg så faktisk at gå lidt op i klimaet, og siden har jeg fundet ud af, at det ikke kun er i Danmark, de har strejket for klimaet, men faktisk i over 100 lande.

Der var b.la. en demonstration i Belgien, hvor 70.000 unge mennesker deltog . Så på 8 måneder er der virkeligt sket meget for klimaet, og det er blevet en trend at være god mod klimaet. Jeg glæder mig til at se, hvor gode vi er blevet til at passe på Jorden om nogle år.

cold-front-63037__340

Denne artikel er skrevet af Niklaz junker

Join the discussion n kommentar

Leave a Reply